Kontakt
SAMORZĄDOWE PRZEDSZKOLE NR 115

Jadłospis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08.12.2025r. poniedziałek

Śniadanie: szynka hetmańska (błonnik pszenny, hydrolizat białka sojowego), pomidor, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%                                                                                                
Obiad: zupa kalafiorowa (wywar mięsno-warzywny, seler ) z makaronem zabielana śmietaną 18%, filet z indyka smażony (mąka pszenna, jajka, weka -pszenica, olej), surówka z marchwi i ananasa (śmietana 18%), ziemniaki (mleko 2,0%), kompot wieloowocowy
 Podwieczorek:deser z kaszy manny ( gluten pszenny, masło 83%) polany  musem malinowym

 

 09.12.2025r. wtorek

Śniadanie: zupa mleczna płatkami jęczmiennymi ( jęczmień), ser biały, miód, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83%, jabłko
Obiad: zupa jarzynowa (wywar mięsno -warzywny, seler) z  ziemniakami zabielana śmietaną 18%, spaghetti z mięsem mielonym ( mięso wołowo- wieprzowe,  cebula, makaron – mąka pszenna, pomidory),  kompot wieloowocowy, klementynka

Podwieczorek:szynka wiejska, ogórek świeży, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną

 

10.12. 2025r. środa

Śniadanie: szynka nie ze wsi, pomidor, weka z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%      
Obiad: żurek (wywar mięsno – warzywny, seler , żyto ) z białą kiełbasą ( białko sojowe, błonnik pszenny) i z ziemniakami zabielany śmietaną 18%, pierogi ruskie (ser biały, mąka pszenna, jajka, cebula, ziemniaki) polane masełkiem 83%, kompot wieloowocowy, banan
Podwieczorek:pasztet szefa, papryka czerwona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną

 

11.12.2025r. czwartek

Śniadanie:ser żółty, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, kakao z mlekiem 2,0%
Obiad:zupa koperkowa (wywar mięsno- warzywny, seler) z ziemniakami zabielana śmietaną 18%, cielęcina duszona w sosie (cebula, czosnek, śmietana 18%, mąka pszenna) z makaronem (mąka pszenna), ćwikła z chrzanem, kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek:kisiel owocowy (truskawka, wiśnia, mąka ziemniaczana) -wyrób własny z jogurtem naturalnym, chrupki kukurydziane, jabłko

 

12.12. 2025. piątek

Śniadanie:szynka z Bobrownik, ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka” (jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%
Obiad:zupa pomidorowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z ryżem zabielana śmietaną 18%,  kotleciki rybne (miruna, jajka, weka – pszenica, cebula, olej), surówka z kapusty białej i chrzanu (marchewka, cebula czerwona, śmietana 18% ), ziemniaki ( mleko 2,0%), kompot  wieloowocowy, jabłko

Podwieczorek:ser biały, dżem , chleb ( pszenica, żyto)  z masłem 83% , herbata z cytryną, klementynka

 

15.12.2025r. poniedziałek

Śniadanie: szynka bacy (białko sojowe, seler), pomidor, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka” (jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%
Obiad:lane ciasto na rosole (wywar mięsno-warzywny, seler, jajka, mąka pszenna) potrawka z kurcząt (mąka pszenna, śmietana 18%), ryż tajony, marchewka z wody polana masełkiem 83%, kompot wieloowocowy, kiwi                                                                                                                     

Podwieczorek:pasta jajeczna (majonez gorczyca, żółtka jaj), rzodkiewka, cebulka zielona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną

 

 16.12.2025r. wtorek

Śniadanie:zupa mleczna (mleko 2,0%)  z płatkami owsianymi (owies), twarożek z rzodkiewką i cebulką zieloną, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83%                                                                                                                                                      
Obiad:zupa pieczarkowa  (wywar mięsno-warzywny, seler) z makaronem ( mąka pszenna) zabielana śmietaną 18%, klops pieczony (mięso wołowo-wieprzowe, cebula, jajka, weka- pszenica), buraczki zasmażane (śmietana 18%), ziemniaki ( mleko2,0%), kompot wieloowocowy, jabłko                                                                                                                                                     

Podwieczorek:budyń waniliowy (mleko 2,0%, żółtka, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, laska wanilii) z musem truskawkowym, gruszka 

 

17.12.2025r. środa

Śniadanie:kiełbasa żywiecka ( skrobia pszenna, błonnik pszenny), ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem, 83%,  kawa zbożowa ,, Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%
Obiad:barszcz biały  (wywar mięsno-warzywny, seler, żyto) z kiełbasą podwawelską (mięso wieprzowe zawiera soję, gluten, gorczycę ) i  z ziemniakami zabielany śmietaną 18%, bliny z bananem ( mąka pszenna, jajka, mleko 2,0%, drożdże, olej) polane jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy, jabłko
 Podwieczorek:tuńczyk, cebulka zielona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną

 

18.12.2025r. czwartek

Śniadanie: ser żółty, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, kakao z mlekiem 2,0%  
Obiad: krupnik (wywar mięsno- warzywny, seler) z kaszą jęczmienną (jęczmień), polędwiczki wieprzowe (cebula, mąka pszenna), sałatka z kapusty czerwonej (jabłko, cebula), ziemniaki (mleko 2,0%), kompot  wieloowocowy               

 Podwieczorek: ryż z polewą (śmietana 18%) truskawkową, banan

 

19.12.2025r. piątek

Śniadanie:szynka z komina ( izolat białka sojowego, błonnik pszenny), pomidor, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%
Obiad: barszcz czerwony (wywar mięsno- warzywny, seler) z fasolą i z ziemniakami   zabielany śmietaną 18%, filety rybne smażone (miruna, jajka, olej, mąka pszenna, bułka tarta- pszenica), surówka z kapusty kiszonej  (marchewka, cebula ), ziemniaki ( mleko2,0%), kompot wieloowocowy
 Podwieczorek:ser biały, miód, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną, jabłko

          

Wytłuszczone składniki stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 pażdziernika2011r.   

 

SMACZNEGO!!!