Kontakt
SAMORZĄDOWE PRZEDSZKOLE NR 115

Jadłospis

 

 

JADŁOSPIS

 

01.09.2025r. poniedziałek

Śniadanie :  szynka hetmańska (błonnik pszenny, hydrolizat białka sojowego), ogórek świeży, weka (pszenica)  z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%                                                                                          

Obiad: zupa pomidorowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z makaronem (mąka pszenna) zabielana śmietaną 18%, sznycelki (mięso mielone wołowo - wieprzowe, cebula, jajka, weka-pszenica), kalafior polany masełkiem 83%, ziemniaki (mleko2,0% ), kompot wieloowocowy, banan

Podwieczorek : jajko gotowane, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną

02.09.2025r. wtorek

Śniadanie:  zupa mleczna (mleko 2,0%)  z płatkami owsianymi (owies), ser biały, miód, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83%, jabłko                                                                                                                 

Obiad :zupa porowa  (wywar mięsno-warzywny, seler, żyto) z ziemniakami zabielana śmietaną 18%,  gulasz  z indyka z marchewką i groszkiem, (cebula, fasolka szparagowa, mąka pszenna), ryż tajony, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy                             

 Podwieczorek:szynka spod Giewontu (seler , białko mleka, białko sojowe), pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną

 

03.09. 2025r. środa

Śniadanie:    szynka wiejska, ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%                                                                                                                                             

Obiad:   kapuśniak (wywar mięsno-warzywny, seler) z kiełbasą podwawelską (mięso wieprzowe, zawiera soję, gluten, gorczycę, śladowe ilości mleka, selera, siarczynów) i  ziemniakami, naleśniki z serem (ser biały, mąka pszenna, jajka, mleko 2,0%, olej) polane jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy, jabłko                                                 

Podwieczorek :  pasztet  ciechanowski (kasza manna z pszenicy, mleko, jajko, soja, białko sojowe ), papryka czerwona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną

 

                                                                                                                                                                                                        04.09.2025r.czwartek                                                                                                                                                                               

Śniadanie:   twarożek z rzodkiewką i cebulka zieloną, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, kakao z mlekiem 2,0%       

Obiad:  rosół wołowy (wywar mięsno-warzywny, seler)  z makaronem (mąka pszenna), mięso mielone z rosołu, buraczki zasmażane (śmietana 18%), ziemniaki (mleko2,0% ) , kompot  wieloowocowy, banan                                                                                                                                                                                  

Podwieczorek: ser żółty, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną

05.09.2025r. piątek

 

Śniadanie:  szynka włoska dolomitte , pomidor, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%                                                                             

Obiad:  zupa brokułowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z grzankami (weka-pszenica) zabielana śmietana 18%, filety rybne smażone (miruna, jajka, weka-pszenica, mąka pszenna, olej), mizeria ze śmietaną 18%, ziemniaki (mleko2,0% ),  kompot wieloowocowy                                                                                                  

Podwieczorek:  ser biały, dżem, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną, gruszka                                                                                                                            

 

08.09.2025r. poniedziałek

Śniadanie:    szynka konserwowa ( białko mleka, seler, białko sojowe), ogórek świeży, weka (pszenica)  z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%                                                                                                

 Obiad:    zupa koperkowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z ryżem zabielana śmietaną 18%, wątróbka drobiowa smażona, surówka z marchwi i chrzanu ( śmietana 18% ), ziemniaki (mleko2,0% ), kompot wieloowocowy                                       

Podwieczorek::pasta jajeczna (majonez gorczyca, żółtka jaj), szczypiorek, rzodkiewka, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną

 

09.09.2025r. wtorek

Śniadanie:   zupa mleczna (mleko 2,0%)  z ryżem, twarożek z truskawkami, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83%, jabłko                                                                                                                                                                          Obiad:    zupa kalafiorowa (wywar mięsno-warzywny, seler, żyto) z makaronem (mąka pszenna) zabielana śmietaną 18%,  schab duszony (mąka pszenna, cebula) , sałatka z pomidorów ( cebula czerwona, szczypiorek), ziemniaki(mleko2,0% ),  kompot wieloowocowy                                                                                                                                  

Podwieczorek:  szynka zapiekana, ogórek świeży, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną

 

10.09.2025r. środa

Śniadanie:  szynka z komina ( izolat białka sojowe, błonnik pszenny), pomidor, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa„Inka”(jęczmie żyto)mlekiem2,0%                                                                                       

Obiad:  barszcz biały (wywar mięsno- warzywny, seler, żyto) z kiełbasą podwawelską (mięso wieprzowe, zawiera soję, gluten, gorczycę, śladowe ilości mleka, selera, siarczynów) i z ziemniakami zabielany śmietaną 18%,  knedle ze śliwkami (mąka pszenna, weka-pszenica, jajka) polane masełkiem 83%, kompot  wieloowocowy, banan  

Podwieczorekser żółty, papryka czerwona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną

11.09.2025r. czwartek

Śniadanie:   ser biały, miód, chleb  (pszenica, żyto) z masłem 83% , kakao z mlekiem 2,0%, jabłko                                                                                                                                                                                                      

 Obiad:  zupa pieczarkowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z kaszą jęczmienną (jęczmień), polędwiczki wieprzowe w sosie (cebula, mąka pszenna, masło klarowane), surówka z marchwi i jabłka, ziemniaki (mleko2,0% ), kompot  wieloowocowy                                              

Podwieczorekszynka bacy (białko sojowe), ogórek świeży, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata  z cytryną

12.09.2025r. piatek

Śniadanie:   parówki z szynki wieprzowej (gorczyca, białko sojowe), ketchup , weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%                                                                                                

Obiad:   zupa pomidorowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z ryżem zabielana śmietaną18%, kotleciki rybne (miruna, jajka, weka- pszenica, olej), surówka z kapusty białej i chrzanu ( marchewka, cebula czerwona, śmietana 18% ), ziemniaki (mleko2,0% ),  kompot  wieloowocowy                                                                                                                                                                                                                          

Podwieczorekszynka z Bobrownik , pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną

 

 Wytłuszczone składniki stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji  na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 pażdziernika2011r.   

                                                                   

SMACZNEGO