Jadłospis
JADŁOSPIS
27.10.2025r. poniedziałek
Śniadanie :szynka bacy (białko sojowe, seler), ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% Obiad:zupa kalafiorowa (wywar mięsno- warzywny, seler) z makaronem (mąka pszenna) zabielana śmietaną 18%, wątróbka drobiowa smażona (cebula, olej),surówka z marchwi i chrzanu (śmietana 18%),ziemniaki (mleko2,0%),kompot wieloowocowy
Podwieczorek : pasta jajeczna (majonez gorczyca, żółtka jaj), rzodkiewka, cebulka zielona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
28.10.2025r. wtorek
Śniadanie: zupa mleczna (mleko 2,0%) z kaszą manną (gluten pszenny), ser biały, dżem, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83%, jabłko Obiad : zupa koperkowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z ziemniakami zabielana śmietaną 18%, spaghetti z mięsem mielonym ( mięso wołowo- wieprzowe, makaron- mąka pszenna, cebula, pomidory), kompot wieloowocowy, klementynka
Podwieczorek: kisiel owocowy (truskawka, wiśnia, mąka ziemniaczana), chrupki kukurydziane, jabłko
29.10. 2025r. środa
Śniadanie: szynka od górali, pomidor, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% Obiad: kapuśniak (wywar mięsno- warzywny, seler, żyto) z kiełbasą podwawelską (mięso wieprzowe, zawiera soję, gluten, gorczycę) i z ziemniakami, bułki na parze (mąka pszenna, mleko2,0%, jajka, drożdże) z powidłem śliwkowym polane masełkiem 83%, kompot wieloowocowy, banan
Podwieczorek : tuńczyk, cebulka zielona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną
30.10.2025r.czwartek
Śniadanie: ser żółty, papryka czerwona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, kakao z mlekiem 2,0%
Obiad:zupa jarzynowa (wywar mięsno- warzywny, seler) z makaronem zabielana śmietaną 18%, mięso wieprzowe duszone (mąka pszenna, cebula, olej), sałatka z kapusty czerwonej (jabłko, cebula), ziemniaki (mleko2,0%), kompot wieloowocowy
Podwieczorek: budyń waniliowy ( mleko2,0%, żółtka, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, laska wanilii), z musem truskawkowym, klementynka
31.10 2025r. piątek
Śniadanie: szynka z Bobrownik, ogórek, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%
Obiad: zupa pomidorowa (wywar mięsno- warzywny, seler) z ryżem zabielana śmietaną 18%, kotlecik rybne ( miruna, jajka, weka – pszenica, cebula, olej), surówka z kapusty białej i chrzanu ( marchewka, cebula czerwona, śmietana 18%), ziemniaki (mleko 2,0%), kompot wieloowocowy
Podwieczorek:twarożek z truskawkami ,chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną, jabłko
03.11.2025r. poniedziałek
Śniadanie:kiełbasa szynkowa (dekstroza białka, mleka, białko sojowe), ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka (jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%
Obiad: barszcz biały (wywar mięsno-warzywny, seler, żyto) z kiełbasą podwawelską (mięso wieprzowe, zawiera soję, gluten, gorczycę) i z ziemniakami, naleśniki z serem (mąka pszenna, ser biały, mleko 2,0%, jajka, olej) polane jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy, banan
Podwieczorek: jajko gotowane, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną
04.11.2025r. wtorek
Śniadanie:zupa mleczna (mleko 2,0%) z płatkami owsianymi (owies) ,ser biały, miód, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83%, jabłko
Obiad: : krupnik (wywar mięsno-warzywny, seler) z kaszą jęczmienną (jęczmień ), klops pieczony (mięso wołowo-wieprzowe, cebula, jajka, weka- pszenica), marchewka oprószana, ziemniaki ( mleko 2,0% ), kompot wieloowocowy, gruszka
Podwieczorek:jogurt naturalny z musem brzoskwiniowym, banan
05.11.2025r. środa
Śniadanie: szynka zapiekana, pomidor, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka” (jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%
Obiad: zupa pieczarkowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z płatkami (mąka pszenna, jajka), pałki z kurczaka pieczone (olej), mizeria ze śmietaną 18%, ziemniaki (mleko2,0%), kompot z jabłek
Podwieczorek: ser żółty, papryka czerwona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną
06. 11.2025r. czwartek
Śniadanie:twarożek z rzodkiewką i cebulką zieloną, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, kakao z mlekiem 2,0%
Obiad: zupa ogórkowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z ryżem zabielana śmietaną 18%, cielęcina duszona w sosie (cebula, czosnek, śmietana 18%, mąka pszenna ) z makaronem kokardki ( mąka pszenna, jajka), ćwikła z chrzanem, kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: deser z kaszy manny (mleko 2,0%, gluten pszenny, masło 83%) z musem truskawkowym, banan
07.11.2025r. piątek
Śniadanie: polędwica sopocka (białko sojowe), ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa„Inka” (jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%
Obiad:zupa fasolowa (wywar mięsno- warzywny, seler) z kiełbasą podwawelską (mięso wieprzowe, zawiera soję, gluten, gorczycę) i z ziemniakami, kluski leniwe (mąka pszenna, ser biały, jajka, ziemniaki) polane masełkiem 83%, kompot z jabłek, klementynka
Podwieczorek: filety z makreli w pomidorach (seler, pasternak), cebulka zielona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną
Wytłuszczone składniki stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 pażdziernika2011r.
SMACZNEGO