Jadłospis
JADŁOSPIS
01.09.2025r. poniedziałek
Śniadanie : szynka hetmańska (błonnik pszenny, hydrolizat białka sojowego), ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%
Obiad: zupa pomidorowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z makaronem (mąka pszenna) zabielana śmietaną 18%, sznycelki (mięso mielone wołowo - wieprzowe, cebula, jajka, weka-pszenica), kalafior polany masełkiem 83%, ziemniaki (mleko2,0% ), kompot wieloowocowy, banan
Podwieczorek : jajko gotowane, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
02.09.2025r. wtorek
Śniadanie: zupa mleczna (mleko 2,0%) z płatkami owsianymi (owies), ser biały, miód, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83%, jabłko
Obiad :zupa porowa (wywar mięsno-warzywny, seler, żyto) z ziemniakami zabielana śmietaną 18%, gulasz z indyka z marchewką i groszkiem, (cebula, fasolka szparagowa, mąka pszenna), ryż tajony, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy
Podwieczorek:szynka spod Giewontu (seler , białko mleka, białko sojowe), pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
03.09. 2025r. środa
Śniadanie: szynka wiejska, ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%
Obiad: kapuśniak (wywar mięsno-warzywny, seler) z kiełbasą podwawelską (mięso wieprzowe, zawiera soję, gluten, gorczycę, śladowe ilości mleka, selera, siarczynów) i ziemniakami, naleśniki z serem (ser biały, mąka pszenna, jajka, mleko 2,0%, olej) polane jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek : pasztet ciechanowski (kasza manna z pszenicy, mleko, jajko, soja, białko sojowe ), papryka czerwona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
04.09.2025r.czwartek
Śniadanie: twarożek z rzodkiewką i cebulka zieloną, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, kakao z mlekiem 2,0%
Obiad: rosół wołowy (wywar mięsno-warzywny, seler) z makaronem (mąka pszenna), mięso mielone z rosołu, buraczki zasmażane (śmietana 18%), ziemniaki (mleko2,0% ) , kompot wieloowocowy, banan
Podwieczorek: ser żółty, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
05.09.2025r. piątek
Śniadanie: szynka włoska dolomitte , pomidor, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%
Obiad: zupa brokułowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z grzankami (weka-pszenica) zabielana śmietana 18%, filety rybne smażone (miruna, jajka, weka-pszenica, mąka pszenna, olej), mizeria ze śmietaną 18%, ziemniaki (mleko2,0% ), kompot wieloowocowy
Podwieczorek: ser biały, dżem, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną, gruszka
08.09.2025r. poniedziałek
Śniadanie: szynka konserwowa ( białko mleka, seler, białko sojowe), ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%
Obiad: zupa koperkowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z ryżem zabielana śmietaną 18%, wątróbka drobiowa smażona, surówka z marchwi i chrzanu ( śmietana 18% ), ziemniaki (mleko2,0% ), kompot wieloowocowy
Podwieczorek::pasta jajeczna (majonez gorczyca, żółtka jaj), szczypiorek, rzodkiewka, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
09.09.2025r. wtorek
Śniadanie: zupa mleczna (mleko 2,0%) z ryżem, twarożek z truskawkami, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83%, jabłko Obiad: zupa kalafiorowa (wywar mięsno-warzywny, seler, żyto) z makaronem (mąka pszenna) zabielana śmietaną 18%, schab duszony (mąka pszenna, cebula) , sałatka z pomidorów ( cebula czerwona, szczypiorek), ziemniaki(mleko2,0% ), kompot wieloowocowy
Podwieczorek: szynka zapiekana, ogórek świeży, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
10.09.2025r. środa
Śniadanie: szynka z komina ( izolat białka sojowe, błonnik pszenny), pomidor, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa„Inka”(jęczmie żyto)mlekiem2,0%
Obiad: barszcz biały (wywar mięsno- warzywny, seler, żyto) z kiełbasą podwawelską (mięso wieprzowe, zawiera soję, gluten, gorczycę, śladowe ilości mleka, selera, siarczynów) i z ziemniakami zabielany śmietaną 18%, knedle ze śliwkami (mąka pszenna, weka-pszenica, jajka) polane masełkiem 83%, kompot wieloowocowy, banan
Podwieczorek: ser żółty, papryka czerwona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
11.09.2025r. czwartek
Śniadanie: ser biały, miód, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , kakao z mlekiem 2,0%, jabłko
Obiad: zupa pieczarkowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z kaszą jęczmienną (jęczmień), polędwiczki wieprzowe w sosie (cebula, mąka pszenna, masło klarowane), surówka z marchwi i jabłka, ziemniaki (mleko2,0% ), kompot wieloowocowy
Podwieczorek: szynka bacy (białko sojowe), ogórek świeży, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
12.09.2025r. piatek
Śniadanie: parówki z szynki wieprzowej (gorczyca, białko sojowe), ketchup , weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%
Obiad: zupa pomidorowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z ryżem zabielana śmietaną18%, kotleciki rybne (miruna, jajka, weka- pszenica, olej), surówka z kapusty białej i chrzanu ( marchewka, cebula czerwona, śmietana 18% ), ziemniaki (mleko2,0% ), kompot wieloowocowy
Podwieczorek: szynka z Bobrownik , pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
Wytłuszczone składniki stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 pażdziernika2011r.
SMACZNEGO