Jadłospis
JADŁOSPIS
23.06.2025r. poniedziałek
Śniadanie : szynka z komina (izolat białka sojowego, błonnik pszenny), ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%
Obiad: zupa kalafiorowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z makaronem zabielana śmietaną 18%, wątróbka drobiowa smażona, surówka z marchwi i chrzanu (śmietana 18%), ziemniaki ( mleko 2,0%), kompot wieloowocowy
Podwieczorek : ser żółty, papryka czerwona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
24.06.2025r. wtorek
Śniadanie: zupa mleczna (mleko 2,0%) z płatkami owsianymi (owies), twarożek z rzodkiewką i cebulką zieloną, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83%
Obiad : zupa pieczarkowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z kaszą jęczmienną (jęczmień) zabielana śmietaną 18%, mięso wieprzowe duszone (mąka pszenna, cebula, olej), sałatka z pomidorów (cebula czerwona, szczypiorek), ziemniaki ( mleko 2,0%), kompot wieloowocowy
Podwieczorek: kiełbasa szynkowa (dekstroza białka, mleka, białko sojowe) , ogórek świeży, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną
25.06. 2025r. środa
Śniadanie: szynka dla domu, pomidor, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%
Obiad: zupa jarzynowa (wywar mięsno- warzywny, seler, żyto) z ziemniakami zabielana śmietaną 18%, makaron ( mąka pszenna) z polewą (śmietana 18%) truskawkową, kompot wieloowocowy, banan
Podwieczorek : tuńczyk, cebulka zielona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną
26.06.2025r.czwartek
Śniadanie: ser biały, dżem, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% kakao z mlekiem 2,0%, jabłko
Obiad : zupa ogórkowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z ryżem zabielana śmietaną 18%, klops pieczony ( mięso wołowo- wieprzowe, weka – pszenica, jajka, cebula, olej ), fasolka szparagowa polana masełkiem 83%, ziemniaki ( mleko 2,0%), kompot wieloowocowy
Podwieczorek: szynka bacy (seler, białko sojowe), pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną
27.06.2025r. piątek
Śniadanie: szynka konserwowa (białko sojowe, białko mleka, seler), ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%
Obiad: zupa pomidorowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z makaronem ( mąka pszenna ) zabielana śmietaną 18%, kotleciki rybne ( miruna, jajka, weka- pszenica, cebula, olej ), sałatka z ogórków świeżych z marchewką i cebulą, ziemniaki ( mleko2,0%), kompot wieloowocowy
Podwieczorek: ser biały z truskawkami, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną, arbuz
30.06.2025r. poniedziałek
Śniadanie: szynka cygańska od zbója, ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%
Obiad: żurek (wywar mięsno-warzywny, seler, żyto) kiełbasą podwawelską (mięso wieprzowe, zawiera soję, gluten, gorczycę) z ziemniakami zabielany śmietaną 18%, makaron z pełnego ziarna (mąka pszenna pełnoziarnista, kaszka pszenna, białko jajka) z serem polany masełkiem 83%, kompot wieloowocowy, banan
Podwieczorek: ser żółty, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną
Wytłuszczone składniki stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 pażdziernika2011r.
SMACZNEGO