Jadłospis

08.12.2025r. poniedziałek
| Śniadanie: szynka hetmańska (błonnik pszenny, hydrolizat białka sojowego), pomidor, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% |
| Obiad: zupa kalafiorowa (wywar mięsno-warzywny, seler ) z makaronem zabielana śmietaną 18%, filet z indyka smażony (mąka pszenna, jajka, weka -pszenica, olej), surówka z marchwi i ananasa (śmietana 18%), ziemniaki (mleko 2,0%), kompot wieloowocowy |
| Podwieczorek:deser z kaszy manny ( gluten pszenny, masło 83%) polany musem malinowym |
09.12.2025r. wtorek
| Śniadanie: zupa mleczna płatkami jęczmiennymi ( jęczmień), ser biały, miód, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83%, jabłko |
| Obiad: zupa jarzynowa (wywar mięsno -warzywny, seler) z ziemniakami zabielana śmietaną 18%, spaghetti z mięsem mielonym ( mięso wołowo- wieprzowe, cebula, makaron – mąka pszenna, pomidory), kompot wieloowocowy, klementynka |
|
Podwieczorek:szynka wiejska, ogórek świeży, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną |
10.12. 2025r. środa
| Śniadanie: szynka nie ze wsi, pomidor, weka z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% |
| Obiad: żurek (wywar mięsno – warzywny, seler , żyto ) z białą kiełbasą ( białko sojowe, błonnik pszenny) i z ziemniakami zabielany śmietaną 18%, pierogi ruskie (ser biały, mąka pszenna, jajka, cebula, ziemniaki) polane masełkiem 83%, kompot wieloowocowy, banan |
| Podwieczorek:pasztet szefa, papryka czerwona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną |
11.12.2025r. czwartek
| Śniadanie:ser żółty, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, kakao z mlekiem 2,0% |
| Obiad:zupa koperkowa (wywar mięsno- warzywny, seler) z ziemniakami zabielana śmietaną 18%, cielęcina duszona w sosie (cebula, czosnek, śmietana 18%, mąka pszenna) z makaronem (mąka pszenna), ćwikła z chrzanem, kompot wieloowocowy, jabłko |
| Podwieczorek:kisiel owocowy (truskawka, wiśnia, mąka ziemniaczana) -wyrób własny z jogurtem naturalnym, chrupki kukurydziane, jabłko |
12.12. 2025. piątek
| Śniadanie:szynka z Bobrownik, ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka” (jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% |
| Obiad:zupa pomidorowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z ryżem zabielana śmietaną 18%, kotleciki rybne (miruna, jajka, weka – pszenica, cebula, olej), surówka z kapusty białej i chrzanu (marchewka, cebula czerwona, śmietana 18% ), ziemniaki ( mleko 2,0%), kompot wieloowocowy, jabłko |
|
Podwieczorek:ser biały, dżem , chleb ( pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną, klementynka |
15.12.2025r. poniedziałek
| Śniadanie: szynka bacy (białko sojowe, seler), pomidor, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka” (jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% |
| Obiad:lane ciasto na rosole (wywar mięsno-warzywny, seler, jajka, mąka pszenna) potrawka z kurcząt (mąka pszenna, śmietana 18%), ryż tajony, marchewka z wody polana masełkiem 83%, kompot wieloowocowy, kiwi |
|
Podwieczorek:pasta jajeczna (majonez gorczyca, żółtka jaj), rzodkiewka, cebulka zielona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną |
16.12.2025r. wtorek
| Śniadanie:zupa mleczna (mleko 2,0%) z płatkami owsianymi (owies), twarożek z rzodkiewką i cebulką zieloną, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83% |
| Obiad:zupa pieczarkowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z makaronem ( mąka pszenna) zabielana śmietaną 18%, klops pieczony (mięso wołowo-wieprzowe, cebula, jajka, weka- pszenica), buraczki zasmażane (śmietana 18%), ziemniaki ( mleko2,0%), kompot wieloowocowy, jabłko |
|
Podwieczorek:budyń waniliowy (mleko 2,0%, żółtka, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, laska wanilii) z musem truskawkowym, gruszka |
17.12.2025r. środa
| Śniadanie:kiełbasa żywiecka ( skrobia pszenna, błonnik pszenny), ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem, 83%, kawa zbożowa ,, Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% |
| Obiad:barszcz biały (wywar mięsno-warzywny, seler, żyto) z kiełbasą podwawelską (mięso wieprzowe zawiera soję, gluten, gorczycę ) i z ziemniakami zabielany śmietaną 18%, bliny z bananem ( mąka pszenna, jajka, mleko 2,0%, drożdże, olej) polane jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy, jabłko |
| Podwieczorek:tuńczyk, cebulka zielona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną |
18.12.2025r. czwartek
| Śniadanie: ser żółty, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, kakao z mlekiem 2,0% |
| Obiad: krupnik (wywar mięsno- warzywny, seler) z kaszą jęczmienną (jęczmień), polędwiczki wieprzowe (cebula, mąka pszenna), sałatka z kapusty czerwonej (jabłko, cebula), ziemniaki (mleko 2,0%), kompot wieloowocowy |
|
Podwieczorek: ryż z polewą (śmietana 18%) truskawkową, banan |
19.12.2025r. piątek
| Śniadanie:szynka z komina ( izolat białka sojowego, błonnik pszenny), pomidor, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% |
| Obiad: barszcz czerwony (wywar mięsno- warzywny, seler) z fasolą i z ziemniakami zabielany śmietaną 18%, filety rybne smażone (miruna, jajka, olej, mąka pszenna, bułka tarta- pszenica), surówka z kapusty kiszonej (marchewka, cebula ), ziemniaki ( mleko2,0%), kompot wieloowocowy |
| Podwieczorek:ser biały, miód, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną, jabłko |
Wytłuszczone składniki stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 pażdziernika2011r.
SMACZNEGO!!!