Kontakt
SAMORZĄDOWE PRZEDSZKOLE NR 115

Jadłospis

 

 

JADŁOSPIS

 

23.06.2025r. poniedziałek

Śniadanie : szynka z komina (izolat białka sojowego, błonnik pszenny), ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%                                                                         

Obiad: zupa kalafiorowa  (wywar mięsno-warzywny, seler) z makaronem zabielana śmietaną 18%, wątróbka drobiowa smażona, surówka z marchwi i chrzanu (śmietana 18%), ziemniaki ( mleko 2,0%), kompot wieloowocowy

Podwieczorek : ser żółty, papryka czerwona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną

 

24.06.2025r. wtorek

Śniadanie: zupa mleczna (mleko 2,0%) z płatkami owsianymi (owies), twarożek z rzodkiewką i cebulką zieloną, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83

 Obiad : zupa pieczarkowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z kaszą jęczmienną (jęczmień) zabielana śmietaną 18%, mięso wieprzowe duszone (mąka pszenna, cebula, olej), sałatka z pomidorów (cebula czerwona, szczypiorek), ziemniaki ( mleko 2,0%), kompot wieloowocowy

 Podwieczorek: kiełbasa szynkowa (dekstroza białka, mleka, białko sojowe) , ogórek świeży, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną

 

25.06. 2025r. środa

Śniadanie: szynka dla domu, pomidor, weka (pszenica) z masłem 83%,  kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%                                                                                                                                                            

Obiad:  zupa jarzynowa (wywar mięsno- warzywny, seler, żyto)  z ziemniakami zabielana śmietaną 18%, makaron ( mąka pszenna) z polewą (śmietana 18%) truskawkową, kompot wieloowocowy, banan                           

Podwieczorek : tuńczyk, cebulka zielona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną

                                                                                                                                                                                                           26.06.2025r.czwartek                                                                                                                                                                               

Śniadanie: ser biały, dżem, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%  kakao  z mlekiem 2,0%,  jabłko                                          

Obiad : zupa ogórkowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z ryżem zabielana śmietaną 18%, klops pieczony ( mięso wołowo- wieprzowe, weka – pszenica, jajka, cebula, olej ), fasolka szparagowa polana masełkiem 83%, ziemniaki ( mleko 2,0%), kompot wieloowocowy 

Podwieczorek: szynka bacy (seler, białko sojowe), pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%,  herbata z cytryną

 

27.06.2025r. piątek

 

Śniadanie: szynka konserwowa (białko sojowe, białko mleka, seler), ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%                                                                                       

Obiad: zupa pomidorowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z makaronem ( mąka pszenna ) zabielana śmietaną 18%,  kotleciki rybne ( miruna, jajka, weka- pszenica, cebula, olej ), sałatka z ogórków świeżych z marchewką                   i cebulą, ziemniaki ( mleko2,0%), kompot wieloowocowy                                                                                                            

Podwieczorek: ser biały z truskawkami, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną, arbuz                                                                                                                                                     

 

30.06.2025r. poniedziałek

Śniadanie: szynka cygańska od zbója, ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83%,  kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%                                                                                                                                  

 Obiad: żurek (wywar mięsno-warzywny, seler, żyto) kiełbasą podwawelską  (mięso wieprzowe, zawiera soję, gluten, gorczycę)  z ziemniakami  zabielany śmietaną 18%, makaron z pełnego ziarna (mąka pszenna pełnoziarnista, kaszka pszenna, białko jajka) z serem polany masełkiem 83%, kompot wieloowocowy, banan                                                                                                                                                                                                              

Podwieczorek: ser żółty, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną

 

 Wytłuszczone składniki stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji  na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 pażdziernika2011r.   

                                                                   

SMACZNEGO