Jadłospis
JADŁOSPIS
10.11.2025r. poniedziałek
| Śniadanie: jajko gotowane, pomidor, weka (pszenica) z masłem 83%, kakao z mlekiem 2,0% |
| Obiad : zupa kalafiorowa (wywar mięsno-warzywny,seler) z ziemniakami zabielana śmietaną 18%, makaron (mąka pszenna, jajka) z serem polany masełkiem 83% ,kompot wieloowocowy, jabłko |
| Podwieczorek: tuńczyk, cebulka zielona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną |
12.11.2025r. środa
| Śniadanie: szynka zapiekana, ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka” (jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% |
| Obiad: zupa pieczarkowa (wywar mięsno- warzywny, seler) z kaszą jęczmienną (jęczmień) zabielana śmietaną 18%, filet z indyka duszony (mąka pszenna, cebula, olej), sałatka z pomidorów (cebula czerwona, cebulka zielona), ziemniaki (mleko 2,0%), kompot wieloowocowy |
|
Podwieczorek: budyń waniliowy (mleko 2,0%, żółtka, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, laska wanilii) z musem malinowym, banan |
13.11. 2025r. czwartek
| Śniadanie: ser żółty, papryka czerwona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, kakao z mlekiem 2,0% |
| Obiad: zupa koperkowa (wywar mięsno- warzywny, seler) z ziemniakami zabielana śmietaną 18%, spaghetti z mięsem mielonym (mięso wołowo- wieprzowe, makaron – mąka pszenna, jajka, cebula, pomidory), kompot wieloowocowy, jabłko |
| Podwieczorek: szynka od górali, ogórek świeży, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną |
14.11.2025r. piątek
| Śniadanie: szynka wiejska, pomidor, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% | ||
| Obiad : zupa pomidorowa (wywar mięsno- warzywny, seler) z makaronem ( mąka pszenna, jajka) zabielana śmietaną 18%, filety rybne smażone (miruna, jajka, weka- pszenica, olej, mąka pszenna), surówka z kapusty kiszonej (marchewka, cebula), ziemniaki ( mleko2,0%), kompot wieloowocowy | ||
| Podwieczorek: ser biały, miód, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%,herbata z cytryną, gruszka |
17.11. 2025r. poniedziałek
| Śniadanie: kiełbasa szynkowa (dekstroza białka, mleka, białko sojowe), pomidor, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka” (jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% |
| Obiad: kapuśniak (wywar mięsno – warzywny, seler) z kiełbasą podwawelską (mięso wieprzowe, zawiera soję, gluten, gorczycę, śladowe ilości mleka, selera, siarczynów) i z ziemniakami, naleśniki z serem (ser biały, mąka pszenna, mleko 2,0%, jajka, olej) polane jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy, banan |
|
Podwieczorek: makrela wędzona, cebulka zielona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną |
18.11.2025r. wtorek
| Śniadanie: zupa mleczna (mleko 2,0%) z płatkami owsianymi (owies), twarożek z rzodkiewką i cebulką zieloną, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83% |
| Obiad: zupa porowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z ziemniakami zabielana śmietaną 18%, gulasz z indyka z marchewką i groszkiem (cebula, mąka pszenna, fasolka szparagowa), ryż tajony, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy, jabłko |
|
Podwieczorek: kisiel owocowy (truskawka, wiśnia, mąka ziemniaczana) – wyrób własny z jogurtem naturalnym, chrupki kukurydziane
|
19.11.2025r. środa
| Śniadanie: kiełbasa żywiecka (mięso wieprzowe, skrobia pszenna, błonnik pszenny, hydrolizat białka sojowego), pomidor, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa ,, Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% |
| Obiad: żurek (wywar mięsno-warzywny, seler, żyto) z białą kiełbaską ( białko sojowe, błonnik pszenny) i z ziemniakami zabielany śmietaną 18%, ryż zapiekany z jabłkami (mało 83%) polany jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy, banan |
|
Podwieczorek: pasztet szefa, papryka czerwona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną |
20.11.2025r. czwartek
| Śniadanie: ser żółty, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, kakao z mlekiem 2% |
| Obiad: zupa ogórkowa (wywar mięsno- warzywny, seler) z ryżem zabielana śmietaną 18%, pieczeń wołowa w sosie (cebula, mąka pszenna), sałatka z buraków (jabłko, cebula), kasza jęczmienna (jęczmień), kompot wieloowocowy |
| Podwieczorek: deser mleczny (gluten pszenny, mleko 2,0%) polany musem truskawkowym, jabłko |
21.11.2025r. piątek
| Śniadanie: szynka z komina ( izolat białka sojowego, błonnik pszenny), pomidor, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa„Inka”(jęczmień,żyto) z mlekiem 2,0% |
| Obiad: barszcz czerwony (wywar mięsno-warzywny, seler) z ziemniakami zabielany śmietaną 18%, łazanki z mięsem i kapustą ( rozbratel, kapusta biała, makaron płatki-mąka pszenna, jajka, cebula) kompot wieloowocowy, banan |
|
Podwieczorek: twarożek z truskawkami, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%,herbata z cytryną, klementynka |
Wytłuszczone składniki stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 pażdziernika2011r.
SMACZNEGO!!!