Jadłospis
JADŁOSPIS
12.11.2024r. wtorek
Śniadanie: zupa mleczna (mleko 2,0%) z ryżem, twarożek z truskawkami, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83% Obiad : zupa kalafiorowa (wywar mięsno-warzywny, seler ) z ziemniakami zabielana śmietaną 18%, spaghetti z mięsem mielonym ( mięso wołowo-wieprzowe, makaron- mąka pszenna, cebula, pomidory), kompot wieloowocowy, jabłko Podwieczorek: szynka tradycyjna, ogórek świeży, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
13.11.2024r. środa
Śniadanie : szynka zapiekana, pomidor, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% Obiad: zupa koperkowa ( wywar mięsno- warzywny, seler) z ryżem zabielana śmietaną 18%, polędwiczki wieprzowe (cebula, mąka pszenna, masło klarowane), ćwikła z chrzanem, ziemniaki ( mleko2,0%), kompot wieloowocowyPodwieczorek: ser żółty, papryka czerwona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
14.11. 2024r. czwartek
Śniadanie: jajko gotowane, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, kakao z mlekiem 2,0% Obiad: zupa pieczarkowa ( wywar mięsno- warzywny, seler) z kaszą jęczmienną (jęczmień) zabielana śmietaną 18%, filet z indyka smażony ( mąka pszenna, jajka, weka – pszenica, olej), surówka z marchwi i jabłka, ziemniaki ( mleko 2,0%), kompot wieloowocowy Podwieczorek: szynka od górali, ogórek świeży, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
15.11.2024r. piątek
Śniadanie: szynka wiejska, pomidor, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% Obiad : barszcz czerwony (wywar mięsno- warzywny, seler) z ziemniaki zabielany śmietaną 18%, łazanki z mięsem i kapustą (rozbef, kapusta biała, makaron płatki- mąka pszenna, cebula), kompot wieloowocowy, banan Podwieczorek: ser biały, miód, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%,herbata z cytryną
18.11. 2024r. poniedziałek
Śniadanie : kiełbasa szynkowa (dekstroza białka, mleka, białko sojowe), pomidor, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%Obiad: kapuśniak (wywar mięsno – warzywny, seler) z kiełbasą podwawelską ( mięso wieprzowe, zawiera soję, gluten, gorczycę, śladowe ilości mleka, selera, siarczynów ) i z ziemniakami, naleśniki z serem (ser biały, mąka pszenna, mleko 2,0%, jajka, olej ) polane jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy, banan Podwieczorek: makrela wędzona, cebulka zielona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
19.11.2024r. wtorek
Śniadanie: zupa mleczna (mleko 2,0%) z płatkami owsianymi (owies), twarożek z rzodkiewką i cebulką zieloną, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83% Obiad: zupa porowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z ziemniakami zabielana śmietaną 18%, gulasz z indyka z marchewką i groszkiem (cebula, mąka pszenna, fasolka szparagowa), ryż tajony, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy, jabłkoPodwieczorek : polędwica sopocka (białko sojowe) , pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną
20.11.2024r. środa
Śniadanie: kiełbasa żywiecka (mięso wieprzowe, skrobia pszenna, błonnik pszenny, hydrolizat białka sojowego), ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa ,, Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% Obiad: żurek (wywar mięsno-warzywny, seler, żyto) z białą kiełbaską ( białko sojowe, błonnik pszenny) i z ziemniakami zabielany śmietaną 18%, pierogi ruskie ( ser biały, mąka pszenna, jajka, cebula, ziemniaki) polane masełkiem 83%, kompot z jabłek, banan Podwieczorek: pasztet szefa, papryka czerwona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
21.11.2024r. czwartek
Śniadanie: ser żółty, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, kakao z mlekiem 2% Obiad :zupa ogórkowa (wywar mięsno- warzywny, seler) z ziemniakami zabielana śmietaną 18%, pieczeń wołowa w sosie (cebula, mąka pszenna), sałatka z buraków ( jabłko, cebula), kasza jęczmienna ( jęczmień), kompot wieloowocowy Podwieczorek: szynka jak ze wsi, ogórek świeży, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
22.11.2024r. piątek
Śniadanie: szynka z komina ( izolat białka sojowego, błonnik pszenny), pomidor, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% Obiad : zupa pomidorowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z makaronem (mąka pszenna) zabielana śmietaną 18%, kotleciki rybne (morszczuk filet, jajka, weka -pszenica, cebula, olej), surówka z kapusty kiszonej ( marchewka, cebula), ziemniaki (mleko2,0%), kompot wieloowocowy Podwieczorek: twarożek z truskawkami, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%,herbata z cytryną
Wytłuszczone składniki stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 pażdziernika2011r.
28.10.2024r. poniedziałek
Śniadanie: szynka bacy (białko sojowe, seler), ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% Obiad: zupa kalafiorowa (wywar mięsno- warzywny, seler) z makaronem (mąka pszenna) zabielana śmietaną 18%, wątróbka drobiowa smażona (cebula, olej), surówka z marchwi i chrzanu (śmietana 18%), ziemniaki (mleko2,0%), kompot wieloowocowy Podwieczorek: pasta jajeczna (majonez gorczyca, żółtka jaj), rzodkiewka, cebulka zielona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
29.10.2024. wtorek
Śniadanie: zupa mleczna (mleko 2,0%) z kaszą manną (gluten pszenny), ser biały, dżem, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83%, jabłko Obiad : zupa koperkowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z ziemniakami zabielana śmietaną 18%, spaghetti z mięsem mielonym ( mięso wołowo- wieprzowe, makaron- mąka pszenna, cebula, pomidory), kompot wieloowocowy Podwieczorek: szynka wiejska, ogórek świeży, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną
30.10.2024r. środa
Śniadanie : szynka od górali, pomidor, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% Obiad: barszcz biały (wywar mięsno- warzywny, seler, żyto) z kiełbasą podwawelską ( mięso wieprzowe, zawiera soję, gluten, gorczycę) i z ziemniakami, zabielany śmietaną 18%, bliny z jabłkami ( maka pszenna, mleko2,0%, jajka, drożdże) polane jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy, banan Podwieczorek: tuńczyk, cebulka zielona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
31.10. 2024. czwartek
Śniadanie: ser żółty, papryka czerwona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, kakao z mlekiem 2,0% Obiad: zupa pomidorowa (wywar mięsno- warzywny, seler) z ryżem zabielana śmietaną 18%, mięso wieprzowe duszone (mąka pszenna, cebula,olej), sałatka z kapusty czerwonej ( jabłko, cebula), ziemniaki (mleko2,0% ), kompot wieloowocowy Podwieczorek: pasztet, ogórek, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
04.11. 2024r. poniedziałek
Śniadanie : kiełbasa szynkowa (dekstroza białka, mleka, białko sojowe), ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% Obiad: kapuśniak (wywar mięsno-warzywny, seler) z kiełbasą podwawelską ( mięso wieprzowe, zawiera soję, gluten, gorczycę)i z ziemniakami, naleśniki z serem ( mąka pszenna, ser biały, mleko 2,0%, jajka, olej) polane jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy, bananPodwieczorek : jajko gotowane, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
05.11.2024r. wtorek
Śniadanie: zupa mleczna (mleko 2,0%) z płatkami owsianymi (owies) , ser biały, miód, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83%, jabłko Obiad: krupnik (wywar mięsno-warzywny, seler) z kaszą jęczmienną (jęczmień ), klops pieczony (mięso wołowo-wieprzowe, cebula, jajka, weka- pszenica), marchewka oprószana, ziemniaki ( mleko 2,0% ), kompot wieloowocowy, jabłkoPodwieczorek: szynka z Bobrownik, ogórek świeży, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną
06.11.2024r. środa
Śniadanie: szynka zapiekana, pomidor, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% Obiad: zupa pieczarkowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z płatkami (mąka pszenna), pałki z kurczaka pieczone (olej), mizeria ze śmietaną 18%, ziemniaki (mleko2,0% ), kompot z jabłek Podwieczorek : ser żółty, papryka czerwona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną
07.11.2024r. czwartek
Śniadanie: twarożek z rzodkiewką i cebulką zieloną, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, kakao z mlekiem 2,0% Obiad: zupa ogórkowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z ryżem zabielana śmietaną 18%, cielęcina duszona w sosie (cebula, czosnek, śmietana 18% ), ćwikła z chrzanem, ziemniaki (mleko2,0%) , kompot wieloowocowy, jabłko Podwieczorek: kiełbasa żywiecka (skrobia pszenna, błonnik pszenny, hydrolizat białka sojowego), ogórek świeży, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną
08.11.2024r. piątek
Śniadanie: polędwica sopocka (białko sojowe), pomidor, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%Obiad :zupa kminkowa (wywar mięsno- warzywny, seler) z grzankami (weka-pszenica) zabielana śmietaną 18%, filety rybne smażone (morszczuk, jajka, mąka pszenna, bułka tarta-pszenica, olej), surówka z kapusty kiszonej ( marchewka , cebula), ziemniaki ( mleko2,0% ), kompot wieloowocowy Podwieczorek: ser biały, dżem, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną, klementynka
Wytłuszczone składniki stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 pażdziernika2011r.
SMACZNEGO!!!
14.10.2024r. poniedziałek
Śniadanie: szynka z Bobrownik, ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% Obiad: zupa koperkowa (wywar mięsno-warzywny, seler ) z ryżem zabielana śmietaną 18%, befsztyk wołowy (mąka pszenna, jajka), fasolka szparagowa polana masełkiem 83%, ziemniaki, kompot wieloowocowy, kiwi Podwieczorek: pasta jajeczna (majonez gorczyca, żółtka jaj), rzodkiewka, cebulka zielona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
15.10.2024r. wtorek
Śniadanie: zupa mleczna (mleko 2,0%) z płatkami jęczmiennymi (jęczmień), twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83% Obiad : zupa kalafiorowa (wywar mięsno -warzywny, seler) z ziemniakami zabielana śmietaną 18%, kurczak smażony ze szpinakiem (olej, czosnek, śmietana 30%), makaron kokardki (mąka pszenna), surówka z marchwi i jabłka, kompot wieloowocowy Podwieczorek: szynka wiejska, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
16.10. 2024r. środa
Śniadanie: parówki z szynki wieprzowej (gorczyca, białko sojowe), ketchup, bułka pszenna (pszenica) z masłem 83% ,pomidor, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% Obiad: żurek (wywar mięsno-warzywny, seler, żyto ) z białą kiełbaską (białko sojowe, błonnik pszenny) i z ziemniakami zabielany śmietaną 18%, ryż zapiekany z jabłkami (masło 83%) polany jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy, banan Podwieczorek : pasta z boczku wędzonego, cebulka zielona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną
17.10.2024r. czwartek
Śniadanie : ser żółty, papryka czerwona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, kakao z mlekiem 2,0%Obiad: rosół wołowy ( rozbef, wywar mięsno- warzywny, seler) z makaronem nitki (mąka pszenna), mięso mielone z rosołu, buraczki zasmażane (śmietaną 18% ), ziemniaki, kompot wieloowocowy, jabłkoPodwieczorek: ser biały, dżem, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną, klementynka
18.10. 2024r. piątek
Śniadanie: szynka bacy (białko sojowe, seler), pomidor, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%Obiad: zupa kminkowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z grzankami (weka-pszenica) zabielana śmietaną 18%, filety rybne smażone (mintaj, mąka pszenna, jajka, bułka tarta- pszenica, olej), surówka z kapusty kiszonej (marchewka, cebula), ziemniaki, kompot wieloowocowy Podwieczorek: pasztet szefa, ogórek, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną
21.10. 2024r. poniedziałek
Śniadanie : szynka nie ze wsi, ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%Obiad: zupa pomidorowa (wywar mięsno-warzywny, seler ) z makaronem (mąka pszenna) zabielana śmietaną 18%, sznycelki (mięso wołowo-wieprzowe, cebula, jajka, weka- pszenica), marchewka oprószana (mąka pszenna, masło 83%), ziemniaki, kompot wieloowocowy, jabłko Podwieczorek : jajko gotowane, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
22.10.2024r. wtorek
Śniadanie: zupa mleczna (mleko 2,0%) z płatkami owsianymi (owies), twarożek z truskawkami, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83% Obiad: zupa ogórkowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z ryżem zabielana śmietaną 18%, filet z indyka duszony (cebula, mąka pszenna), sałatka z pomidorów, ziemniaki, kompot wieloowocowy, gruszkaPodwieczorek : polędwica sopocka (białko sojowe) , ogórek świeży, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną
23.10.2024r. środa
Śniadanie: kiełbasa żywiecka (mięso wieprzowe, skrobia pszenna, błonnik pszenny, hydrolizat białka sojowego), ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa ,, Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% Obiad: zupa jarzynowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z ziemniakami zabielany śmietaną 18%, gołąbki (kapusta biała, mięso mielone wołowo- wieprzowe, ryż, cebula ) w sosie pomidorowym ( śmietana 18%, mąka pszenna ), kompot z jabłek, banan Podwieczorek: ser żółty, papryka czerwona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
24.10.2024r. czwartek
Śniadanie: ser biały, miód, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, kakao z mlekiem 2,0% Obiad :zupa pieczarkowa (wywar mięsno- warzywny, seler) z makaronem (mąka pszenna) zabielana śmietaną 18%, kotlet schabowy smażony, mizeria ze śmietaną 18%, ziemniaki , kompot wieloowocowy, kiwi Podwieczorek: szynka zapiekana, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
25.10.2024r. piątek
Śniadanie: szynka z komina ( izolat białka sojowego, błonnik pszenny), ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% Obiad : zupa grochowa przecierana (wywar mięsno- warzywny, seler ) z kiełbasą podwawelską (mięso wieprzowe, zawiera soję, gluten, gorczycę, śladowe ilości mleka, selera, siarczynów) i z ziemniakami , kluski leniwe (ser biały, mąka pszenna, jajka, ziemniaki ) polane masełkiem 83%, kompot wieloowocowy, jabłko Podwieczorek: filet z makreli w pomidorach (seler, pasternak), cebulka zielona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%,herbata z cytryną
Wytłuszczone składniki stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 pażdziernika2011r.
SMACZNEGO!!!
30.09.2024r. poniedziałek
Śniadanie: szynka wiejska, ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% Obiad: zupa ogórkowa (wywar mięsno- warzywny, seler) z ryżem zabielana śmietana 18%, filet z indyka smażony (mąka pszenna, jajka, bułka tarta- pszenica, olej), surówka z marchwi i jabłka, ziemniaki ( mleko2,0%), kompot wieloowocowy Podwieczorek: jajko gotowane, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
01.10.2024. wtorek
Śniadanie: zupa mleczna (mleko 2,0%) z kaszą manną (gluten pszenny), ser biały, dżem, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83% , marchewka Obiad : zupa koperkowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z ziemniakami zabielana śmietaną 18%, gulasz wołowy ( pręga wołowa, cebula, mąka pszenna) z makaronem (mąka pszenna), mizeria ze śmietaną 18%, kompot wieloowocowy Podwieczorek: szynka bacy ( białko sojowego), pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% ,herbata z cytryną
02.10. 2024r. środa
Śniadanie: szynka włoska dolomitte, ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% Obiad: żurek (wywar mięsno-warzywny, seler, żyto) z białą kiełbaską (białko sojowe, błonnik pszenny) i z ziemniakami zabielany śmietaną 18%, naleśniki z serem (mąka pszenna, ser biały, mleko 2,0%, jajka, olej) polane jogurtem naturalnym, kompot z jabłek,banan Podwieczorek tuńczyk, cebulka zielona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną
03.10.2024r. czwartek
Śniadanie : ser żółty, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, kakao z mlekiem 2,0% Obiad: krupnik z jarzynami (wywar mięsno- warzywny, seler) z kaszą jęczmienną (jęczmień), schab duszony (cebula, mąka pszenna), sałata zielona ze śmietaną 18%, ziemniaki (mleko2,0% ), kompot wieloowocowy Podwieczorek: jogurt naturalny z musem truskawkowym, bułka maślana (pszenica) z masłem 83% , jabłko
04.10. 2024. piątek
Śniadanie: szynka z Bobrownik, ogórek świeży, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%Obiad: zupa pomidorowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z makaronem (mąka pszenna) zabielana śmietaną 18%, filety rybne po grecku (mintaj , mąka pszenna, marchewka, pietruszka, seler, cebula, olej ), ogórek kiszony, ziemniaki ( mleko 2,0% ), kompot wieloowocowy, kiwi Podwieczorek: pasztet królik po mistrzowsku, papryka czerwona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną
07.10. 2024r. poniedziałek
Śniadanie : polędwica sopocka (białko sojowe), pomidor, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0%Obiad: kapuśniak (wywar mięsno-warzywny, seler) z kiełbasą podwawelską (mięso wieprzowe, zawiera soję, gluten, gorczycę, śladowe ilości mleka, selera, siarczynów) i z ziemniakami, bułki na parze (mąka pszenna, mleko 2,0%, jajka, drożdże) z powidłem śliwkowym polane masełkiem 83%, ser biały, kompot wieloowocowy, nektarynkaPodwieczorek : makrela wędzona, cebulka zielona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
08.10.2024r. wtorek
Śniadanie: zupa mleczna (mleko 2,0%) z płatkami owsianymi (owies), twarożek z truskawkami, chleb razowy (mąka razowa, żyto) z masłem 83% Obiad: zupa pieczarkowa (wywar mięsno-warzywny, seler) z płatkami (mąka pszenna ) zabielana śmietaną 18%, pałki z kurczaka pieczone (olej), sałatka z pomidorów (cebula), ziemniaki ( mleko 2.0% ), kompot wieloowocowyPodwieczorek : szynka domowa (soja, laktoza), ogórek świeży, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, herbata z cytryną
09.10.2024r. środa
Śniadanie: kiełbasa żywiecka (mięso wieprzowe, skrobia pszenna, błonnik pszenny, hydrolizat białka sojowego), pomidor, weka (pszenica) z masłem 83%, kawa zbożowa ,, Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% Obiad: barszcz czerwony (wywar mięsno-warzywny, seler) z ziemniakami zabielany śmietaną 18%, pierogi z mięsem i kapustą (rozbef, mąka pszenna, jajka, kapusta biała, cebula ) polane masełkiem 83%, kompot wieloowocowy, banan Podwieczorek: ser żółty, papryka czerwona, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
10.10.2024r. czwartek
Śniadanie: jajko gotowane, pomidor, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83%, kakao z mlekiem 2,0%Obiad :zupa jarzynowa (wywar mięsno- warzywny, seler) z ziemniakami zabielana śmietaną 18%, spaghetti z mięsem mielonym (mięso wołowo-wieprzowe, makaron-mąka pszenna, pomidory, cebula, olej), kompot wieloowocowy, jabłko Podwieczorek: szynka nie ze wsi, ogórek świeży, chleb (pszenica, żyto) z masłem 83% , herbata z cytryną
11.10.2024r. piątek
Śniadanie: szynka konserwowa (białko mleka, seler, białko sojowego, błonnik pszenny ), pomidor, weka (pszenica) z masłem 83% , kawa zbożowa „Inka”(jęczmień, żyto) z mlekiem 2,0% Obiad : zupa brokułowa (wywar mięsno- warzywny, seler) z grzankami (weka-pszenica) zabielana śmietaną 18%, filety rybne smażone (mintaj ruski, jajka, mąka pszenna, bułka tarta- pszenica, olej), surówka z kapusty włoskiej (ogórek świeży, cebula, koperek), ziemniaki ( mleko 2,0% ) , kompot wieloowocowyPodwieczorek: ser biały, miód , bułka maślana (pszenica) z masłem 83% , herbata z cytryną, kiwi
Wytłuszczone składniki stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 pażdziernika2011r.
SMACZNEGO!!!